Enkel och billig måltid: recept på Fried rice

En riktigt enkel och billig måltid som bara kräver några få ingredienser är fried rice – stekt ris med ägg och grönsaker. Stekt ris är en klassisk asiatisk rätt som har blivit en favorit runt om i världen. Genom att kombinera enkla ingredienser som ris, ägg och grönsaker kan du skapa en smakrik och tillfredsställande måltid – på mycket kort tid!

Ingredienser:

  • 5 dl kokt ris
  • 2 ägg
  • 1/2 lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 morot, skalad och tärnad
  • 1 dl gröna ärter
  • 2 matskedar sojasås
  • 2 matskedar olja
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner:

Hetta upp en stor stekpanna eller wok på medelhög värme. Tillsätt oljan och vänta tills den är varm.

Addera lök och vitlök och stek tills löken är mjuk och genomskinlig.

Tillsätt morötterna och stek i ytterligare 2-3 minuter.

Blanda ner riset och gröna ärtor och rör om tills allt är varmt.

Flytta risblandningen till ena sidan av stekpannan och tillsätt äggen på andra sidan. Rör om äggen tills de är fasta och blanda sedan ihop dem med risblandningen.

Tillsätt sojasås och salt och peppar efter smak.

Servera varmt.

Det här receptet ger cirka 4 portioner och kostar inte mycket att göra eftersom det använder billiga ingredienser som ris, ägg och grönsaker.

God, enkel och billig måltid: Den perfekta balansen

Fried rice, eller stekt ris, är en av de mest välkända asiatiska rätterna i världen. Det är enkelheten i denna rätt som gör den så uppskattad och populär. Såklart är det ett stort plus att den också är mycket god och även billig. Läs mer om billig och snabb mat här. Fried rice är en rätt som kan tillagas med enkla ingredienser som ris, ägg och grönsaker smaksatt med soja och kryddor. I Indonesien, och det populära resemålet Bali, är Nasi Goreng som är gjort på stekt ris en mycket vanlig och uppskattad rätt. Här är några skäl till varför just Fried rice är en av de bästa exemplen på att enkelhet är nyckeln till utsökt matlagning.

Basen består just av… ris

Ris är grunden i Fried rice. Och det är den enklaste ingrediensen av alla. Men ris kan ha en stor inverkan på smaken på rätten. Det kan ha en annan smak och konsistens beroende på om du använder nykokt eller resterande ris. Ris är också en utmärkt källa till kolhydrater. Som vi tidigare nämnde är stekt ris populärt i asien. I Indonesien, och den populära resemålet Bali, är risrätten Nasi Goreng

Ägg och grönsaker: Enkla ingredienser som förbättrar smaken

Grönsaker och ägg är två andra grundläggande ingredienser i Fried rice. Ägg ger protein och en rik smak som kompletterar riset. Grönsaker, såsom morötter, ärter och lök, ger inte bara extra smak utan också färg och textur till rätten. Tillsammans skapar dessa enkla ingredienser en smakrik och tillfredsställande måltid.

Enkel tillagning

Enkel tillagning tilltalar, så är det. I alla fall för dig som har hittat till denna blogg. Fried rice är också enkel att tillaga. Det är en av de snabbaste och mest praktiska måltiderna du kan laga. Det tar vanligtvis mindre än 20 minuter att tillaga och kräver bara en stekpanna eller wok. Detta gör det till en perfekt måltid för när du vill ha något snabbt och enkelt att laga.

Lifehack: supersnabb matlagning som också minskar matsvinn

En enkel och billig måltid kan faktiskt bli ännu enklare. För att göra det ännu billigare och enklare kan du använda överblivet ris från tidigare måltider. Om du inte har överblivet ris sedan tidigare kan du passa att på koka mycket ris denna gång för att frysa in. När du sedan vill tillaga stekt ris, är det bara att ta ut riset ur frysen och använda det direkt. På så sätt behöver du inte koka riset från grunden varje gång du vill laga mat och du minskar matsvinnet samtidigt. Detta är ett enkelt sätt att spara tid och pengar i köket!

2 svar på ”Enkel och billig måltid: recept på Fried rice”

Lämna en kommentar