Maxa smaken med minimala ingredienser: krämig soppa på tetra

Denna soppa går snabbt att laga utan ett avancerat tillvägagångssätt. Den görs till och med supersnabbt (mindre än 15 minuter) med hjälp av lifehacket som finns längre ner på sidan. Soppan passar mycket bra på utflykten, värmande och god!

Ingredienser

1 tetrapack (400 g) färdig soppa (t.ex. champinjonsoppa)

1 burk (198 g) majskorn, avrunnen

1 dl grädde

1 dl mjölk

1 kycklingfilé, tärnad

Smör eller olja att steka i

Salt och peppar efter smak

Gör så här

Stek kycklingbitarna i smör eller olja tills de är genomstekta och gyllenbruna.

Häll upp soppan i en kastrull och tillsätt majskornen, grädde och mjölk. Värm upp på medelhög värme tills soppan är varm.

Tillsätt de stekta kycklingbitarna och låt allt koka ihop i några minuter.

Smaka av med salt och peppar efter smak.

Servera gärna med några brödskivor eller knäckebröd.

Lifehack: Gör din middag på 15 minuter

Använd redan färdig salladskyckling för att spara tid. Eller använd sparade rester av kokt eller stekt kött, grönsaker eller potatis och lägga till i soppan för att göra den mer matig och smakrik. På så sätt minskar du också matsvinnet och får en varierad soppa med olika smaker och texturer.

Du kan också använda sig av kryddor och örter för att ge soppan extra smak, exempelvis timjan, rosmarin, curry eller paprika. Genom att experimentera med olika smaker och ingredienser kan du skapa en personlig favoritsoppa som är både god och näringsrik.

Lämna en kommentar