Mumsig paj utan stress – Enkel, snabb och full av smak!

Sugen på en god matpaj men har inte orken eller lusten att ställa dig och baka en? Don´t you worry, utan att behöva kompromissa med varken smak eller kvalitet bjuds det här på ett recept som kan vara ett av de snabbaste sätten att laga paj på. Inte bara snabblagad – den är enkel att göra också! En smakfull måltid utlovas som fungerar lika bra som lunch, middag eller picknickmat. Varsågod!

Enkel ost- och skinkpaj med grönsaker

Vad du behöver:

1 färdig pajdeg

3 ägg

1,5 dl mjölk

100 g riven ost

100 g skinka (tärnad)

1 paprika (strimlad)

1 tomat (i klyftor)

Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Placera pajdegen i en pajform och förgrädda den i ugnen i 10 minuter.

Under tiden, vispa ägg och mjölk i en skål och tillsätt salt och peppar efter smak.

Strö ut ost och skinka på den förgräddade pajdegen.

Häll över ägg- och mjölblandningen.

Toppa med paprika och tomat.

Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och äggblandningen är fast.

Låt pajen svalna och skär sedan upp den i portionsbitar för enkel servering på utflykten. Pajen kan ätas både varm och kall, och kan också förvaras i kylen över natten för enkel packning inför utflykten.

Smarta tipset: Paj i muffinsformar – enkelt att ta med och servera

Använd en muffinsform för att smidigt få plats med pajen i picknickväskan/korgen. Skär ut små bitar från pajen och lägg dem i formarna. På så sätt får varje person en egen liten portion som är enkel att ta med sig på utflykten, och det blir lättare att undvika kladd eller spill. Dessutom blir det enklare att förvara pajen i kylskåpet, eftersom de små portionsbitarna tar mindre plats än en hel paj.

Lämna en kommentar