Lata dagar kräver lata kakor – prova dessa superenkla chokladkakor!

Är ni också lediga och passar på att ta det lugnt och lata er? Ledighet eller ej, detta snabba recept på kakor förgyller vilken dag som helst!

Ingredienser:

1 1/4 kopp mjöl

1/3 kopp kakao

1/2 tsk bikarbonat

1/4 tsk salt

1/2 kopp smör, rumstemperatur

1/2 kopp strösocker

1/2 kopp ljusbrunt socker

1 stort ägg

1 tsk vaniljextrakt

1/2 kopp chokladbitar

Så här gör du:

Värm upp ugnen till 175 grader.

I en stor skål, blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt tillsammans.

I en separat skål, blanda smör, strösocker och ljusbrunt socker tills det är väl blandat och luftigt.

Tillsätt ägget och vaniljextraktet till smörblandningen och rör om tills allt är väl blandat.

Tillsätt de torra ingredienserna i smörblandningen och blanda väl.

Rör i chokladbitarna i smeten.

Placera matskedar med smet på en bakplåtspapper och platta till kakorna något med handflatan.

Grädda kakorna i ugnen i 8-10 minuter, eller tills de är fasta.

Låt kakorna svalna något på plåten innan du flyttar dem till ett trådgaller för att svalna helt.

Dessa enkla chokladkakor är läckra och tar bara några minuter att göra. Perfekt för de dagar då du inte känner för att spendera timmar i köket!

Lifehack: smidiga och smarta tips till receptet för superenkla chokladkakor

Förbered alla ingredienser i förväg: Innan du börjar baka är det en bra idé att mäta upp och förbereda alla ingredienser så att du inte behöver avbryta bakningen för att leta efter något som saknas. På detta sätt kan du göra hela bakningen ännu smidigare och snabbare.

Använd smörpapper för enkel rengöring: För att undvika onödig städning, lägg ett smörpapper över bakplåten innan du placerar kakorna på den. På detta sätt kommer eventuella spill eller klibbig smet inte fastna på bakplåten, vilket gör det enklare att rengöra den efteråt.

Använd en matsked för att portionera ut kakdegen: För att göra kakorna jämnstora och få en mer enhetlig bakning kan du använda en matsked för att portionera ut degen istället för att göra det för hand. Detta sparar tid och minskar risken för att kakorna blir olika stora.

Använd bakplåtspapper för att enkelt ta ut kakorna: För att undvika att kakorna fastnar på bakplåten kan du använda bakplåtspapper. På detta sätt kan du enkelt ta ut kakorna från plåten utan att behöva skrapa eller bryta dem.

Använd en glasskopa för enkel portionering: Om du vill ha jämnstora kakor kan du använda en glasskopa för att portionera ut kakdegen. Detta ger en mer enhetlig storlek och gör det enklare att få samma antal kakor från en sats.

Variera chokladsmaken: Om du vill experimentera med smaker, kan du byta ut den vanliga mjölkchokladen mot mörk choklad eller vit choklad. Detta ger en annan smakupplevelse och gör att du kan variera kakorna efter smak och tycke.

Förvara kakorna i en lufttät behållare: För att hålla kakorna fräscha och mjuka kan du förvara dem i en lufttät behållare. Detta håller borta fukt och hjälper till att behålla konsistensen.

I vår familj behövs ingen burk för förvaring av kakorna, de går åt direkt!

Lämna en kommentar