Lazy Cooking: Kycklingpanna med grönsaker på mindre än 30 minuter

Snabbt recept med kyckling som bas hittar du här om det är en smidig och enkel middagslösning du söker, utan att kompromissa på smak och hälsa. Med detta superenkla och snabba recept med kyckling behöver du inte längre spendera timmar i köket eller ge upp på goda smaker. Med några få ingredienser och snabba lifehacks kan du skapa en fantastiskt god och näringsrik kycklingpanna med massor av färska grönsaker. Följ dessa enkla steg och bli en riktig matlagningsninja!

Det här behöver du:

 • 2 kycklingfiléer, skurna i små bitar
 • 1 röd paprika, tärnad
 • 1 zucchini, tärnad
 • 1 broccolihuvud, delat i små delar
 • 1 lök, hackad
 • 2 vitlöksklyftor, hackade
 • 2 msk olivolja
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • Valfria kryddor efter smak (exempelvis paprikapulver, timjan eller oregano)

Så här gör du:

 1. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
 2. Lägg i kycklingbitarna och stek dem tills de är genomstekta och gyllenbruna.
 3. Lägg i paprika, zucchini, broccoli, lök och vitlök och stek i cirka 5 minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande har en bit av crunch kvar.
 4. Krydda med salt, svartpeppar och eventuella kryddor efter smak.
 5. Servera i skålar eller tallrikar och njut av denna enkla och hälsosamma middag.

Du kan också lägga till andra grönsaker som du har hemma, till exempel morötter eller champinjoner. Om du vill ha mer smak kan du också blanda i en sås eller dressing, till exempel en yoghurtdressing eller sweet chili-sås.

Time-saving tips: 8 lifehacks för en smidigare kycklingpanna

Här kommer några tips på hur du kan göra detta snabba kycklingrecept ännu smidigare samt förslag på hur den kan varieras så du kan äta den om och om igen!

 1. Använd färdigskuren kycklingfilé eller köp en hel kyckling och skär den i bitar på förhand för att spara tid.
 2. Förbered grönsakerna på förhand genom att skära dem i bitar och förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet tills det är dags att använda dem.
 3. Använd en grillpanna eller stekpanna med grillräfflor för att få en finare grillad textur på kycklingbitarna.
 4. Tillsätt en burk krossade tomater eller färdig tomatsås för att göra rätten mer såsig och smakrik.
 5. Om du vill ha en extra krispig och rostad smak på grönsakerna kan du steka dem i ugnen i stället för i stekpannan. Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö över salt och svartpeppar efter smak. Stek i ca 15-20 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna.
 6. Om du vill göra rätten mer matig kan du lägga till andra proteinrika ingredienser som kikärtor eller kidneybönor.
 7. För en extra hälsosam twist kan du byta ut olivoljan mot kokosolja eller annan hälsosam olja.
 8. Om du vill ha en extra het och kryddig smak kan du tillsätta lite färsk chili eller cayennepeppar.
 9. Byt ut de färska grönsakerna mot en påse wokgrönsaker – vips så har du både sparat pengar och tid!

Fler matlagningshacks: Recept med kyckling för hela veckan

Kyckling är en mycket mångsidig ingrediens som kan användas på många sätt i matlagningen. Genom att laga en stor sats kyckling i förväg kan man spara tid och energi när man lagar mat under veckan. Här är några tips på hur man kan använda kyckling på olika sätt för att göra matlagningen enklare och smidigare:

 1. Förbered en stor sats grillad eller ugnsbakad kyckling på söndagen och använd resterna i olika rätter under veckan. Till exempel kan man göra kycklingsallad till lunch, kycklingtacos till middag eller kycklingwraps till mellanmål.
 2. Skär kycklingen i mindre bitar eller strimlor och använd den som en proteinrik ingrediens i en soppa eller gryta. Till exempel kan man tillsätta kyckling i en tomatsoppa eller i en thailändsk curry.
 3. Använd kycklingen som en bas för olika sallader. Till exempel kan man göra en kyckling- och avokadosallad med tomat och fetaost eller en kyckling- och quinoasallad med grönsaker och en enkel dressing.
 4. Tillsätt kycklingen i en pasta- eller risrätt. Till exempel kan man göra en kycklingpasta med spenat och ricotta eller en kycklingrisotto med svamp och parmesanost. Eller varför inte detta recept på Kycklinglåda med snabbmakaroner.
 5. Använd kycklingen som en fyllning i en wrap eller en pita. Till exempel kan man göra en kycklingkebab med tzatziki och grönsaker eller en kycklingfajita med guacamole och salsa.

Genom att använda kyckling på olika sätt kan man variera smakerna och texturerna i maten och undvika att tröttna på samma rätter vecka efter vecka. Genom att förbereda en stor sats kyckling i förväg och använda resterna i olika rätter kan man också spara tid och energi i köket och göra matlagningen både enklare och smidigare.

Lämna en kommentar