Supersnabb middag med hjälp av gnocchi

Denna enkla gnocchi-rätt med grillade grönsaker är perfekt för en snabb och god middag. Med hjälp av färdigköpt gnocchi och färska grönsaker, tar det inte mer än 20 minuter att laga en smakfull och näringsrik måltid som hela familjen kommer att älska. Servera med riven parmesanost för extra smak och njut av den italienska smaken i ditt egna kök!

Detta behöver du:

 • 1 paket gnocchi (500 g)
 • 2 msk olivolja
 • 2 vitlöksklyftor, finhackade
 • 1 röd paprika, skivad
 • 1 gul lök, skivad
 • 1 zucchini, skivad
 • Salt och peppar efter smak
 • Parmesanost, riven (till servering)

Så här gör du:

 1. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen.
 2. Medan gnocchin kokar, häll olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme.
 3. Tillsätt vitlök, paprika, lök och zucchini i stekpannan och stek i ca 5-7 minuter tills grönsakerna är mjuka och gyllenbruna.
 4. När gnocchin är klar, häll av vattnet och tillsätt gnocchin i stekpannan med grönsakerna.
 5. Stek gnocchin i ca 2-3 minuter tills den är lätt gyllenbrun och täckt av grönsakerna.
 6. Smaka av med salt och peppar efter smak.
 7. Servera gnocchin i djupa tallrikar och strö över riven parmesanost.

Hur du kan variera och förenkla receptet

Ett recept med gnocchi kommer alltid gå snabbt och enkelt att göra, så länge du inte får för dig att baka dina gnocchis själv (vilket kan vara kul, men tidskrävande)! Här kommer några tips på hur du kan förenkla och variera receptet men ändå lyckas servera en supersnabb middag.

Förenkla din gnocchi

 • Förenkla detta gnocchirecept genom att att använda färdiglagad pesto eller tomatsås istället för att göra din egen sås. Detta kommer att spara tid och göra det enklare att laga mat. Du kan också använda en påse med färdigskuren blandad grönsaker istället för att skära upp grönsakerna själv.
 • Om du inte vill skära upp grönsaker eller använda dig av en påse med färdigskurna grönsaker kan du använda frysta grönsaker istället.

Variera din gnocchi

 • Du kan byta ut grönsakerna i rätten beroende på vad du har till hands eller vad du gillar. Prova med broccoli, morötter, spenat, svamp eller sötpotatis. Du kan också lägga till protein som stekt kyckling, räkor eller kikärtor för att göra rätten mer mättande och näringsrik.
 • Du kan byta ut gnocchi mot andra typer av pasta, som tortellini, ravioli eller spaghetti för att variera rätten och göra den mer intressant. Du kan också lägga till olika kryddor och örter för att ge rätten en annan smak.
 • Lägg till olika kryddor och örter i såsen för att variera smaken. Prova med basilika, timjan, rosmarin eller persilja.
 • Byta ut tomatsåsen mot en annan typ av sås, som vitlökssås, pestosås eller ost- och gräddsås för att variera smaken och göra rätten mer intressant.

Gnocchi – En italiensk favorit redo på nolltid

Gnocchi är en italiensk maträtt som traditionellt är gjord av potatis, vetemjöl och ägg. Den serveras ofta som en sidorätt eller huvudrätt och kan serveras med olika såser eller tillbehör.

Historiskt sett härstammar gnocchi från norra Italien, där den ursprungligen gjordes av durumvete och inte potatis. I dag är gnocchi gjord av potatis den mest populära versionen.

För att göra gnocchi från grunden, kokar man potatisen och pressar den sedan genom en potatispress eller silar för att få en mjuk potatismos. Sedan blandas mjöl, ägg och salt in i potatismosen för att skapa degn som formas till små, pillerformade bitar.

Men för det här receptet använder vi färdigköpt gnocchi som vanligtvis finns i kyldisken på livsmedelsbutiken. Det är en bekväm lösning som gör att man kan göra en måltid med ett snabbt och enkelt recept utan att behöva göra allt från grunden.

Lycka till i köket!

Lämna en kommentar