10 enkla och läckra recept med ägg att laga till påskbrunchen 2023

Enkla och läckra recept på äggrätter som är perfekta att bjuda på under påsken! Påsk är en högtid som ofta firas med en härlig påskbrunch med familj och vänner. Här är tio äggiga recept som är enkla att laga och som kommer att imponera på dina gäster. Vilken av dessa bjuder du på i år?

1. Quiche/Fransk paj med sparris och parmesan

En quiche är en klassisk fransk rätt som är lätt att anpassa till påsken. För en vårig variant, börja med att baka en pajdeg och fyll den med ägg, mjölk, riven parmesan och skivad sparris. Baka i ugnen tills pajen är gyllenbrun och servera varm eller kall.

2. Deviled eggs med kräftstjärtar och dill

Deviled eggs är en annan klassisk förrätt som enkelt kan anpassas efter smak. För en påskvariant, mixa äggulan med majonnäs, senap, dill och salt och peppar. Fyll ägghalvorna med röran och toppa med kräftstjärtar och lite extra dill.

”Deviled eggs” är en klassisk förrätt med ägg som bas och passar även bra till påskbordet

3. Äggröra med sparris och löjrom

Äggröra är enkel och snabb att göra och kan bli mycket lyxig och festlig med rätt tillbehör. För en påskvariant, stek sparris i smör och tillsätt sedan äggröra. Toppa med löjrom och servera genast.

4. Fyllda ägg med räkor och avokado

Detta är en klassisk förrätt som alltid gör succé. För att göra fyllda ägg med räkor och avokado, börja med att koka äggen till de är fasta. Skär äggen på mitten och ta ut gulan. Mixa räkor, avokado, majonnäs och lite salt och peppar i en mixer tills det blir en krämig fyllning. Fyll ägghalvorna med röran och servera kalla.

5. Egg-in-a-hole med bacon och ost

Denna frukostklassiker är lätt att göra och perfekt för en påskbrunch. Skär ut en cirkel ur en skiva bröd och stek det i smör på medelhög värme. Bryt ett ägg i hålet och strö över lite riven ost och knaperstekt bacon. Stek i pannan tills ägget är tillagat och servera genast. Har du inte hört talas om egg-in-a-hole förut? Kolla in denna video så får du en idé av hur det kan se ut.

6. Shakshuka med chorizo och fetaost

Shakshuka är en populär mellanösternrätt som kan anpassas på många olika sätt. För en påskvariant gör du så här. Börja med att steka chorizo i en stor stekpanna tills det är knaprigt och tillsätt sen hackad lök samt paprika och stek tills det är mjukt. Häll på en burk krossade tomater och koka upp. Gör små hål i såsen och bryt ett ägg i varje hål. Strö över smulad fetaost och stek tills äggen är tillagade.

7. Ägghalvor med lax och dill

Denna förrätt är elegant och enkel att göra. Koka äggen till de är fasta och skär dem på mitten. Ta ut gulan och mixa med rökt lax, cream cheese, hackad dill och salt och peppar. Fyll ägghalvorna med röran och servera kalla.

8. Ost- och skinkomelett

En klassisk omelett med ost och skinka är enkel och snabb att göra. Vispa upp ägg med en skvätt mjölk, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och tillsätt omelettblandningen. Strö över riven ost och skivad skinka på ena halvan av omeletten och vik sedan den andra halvan över. Servera med en sallad och en klick gräddfil.

9. Rökt laxröra med ägg

En rökt laxröra med ägg tillhör ett av de mest populära enkla recept med ägg till påsk. Den är enkel att göra och kan serveras på rostat bröd eller som fyllning till små smörgåsar. Mixa rökt lax, crème fraîche, hackad rödlök och dill i en matberedare. Bryt sedan i ett eller två kokta ägg och rör om. Smaka av med salt och peppar och servera.

10. Äggsallad med bacon

En äggsallad med bacon är en snabb och enkel rätt som passar till påskbrunchen eller som en lätt lunch. Skär hårdkokta ägg i små bitar och blanda med hackat bacon, majonnäs, hackad salladslök och salt och peppar. Servera på rostat bröd eller som en fyllning i en wrap.

Att bjuda på äggiga rätter som dessa till påsk är inte alls komplicerat eller tidskrävande. Med dessa tio enkla recept kan du snabbt och enkelt skapa en festlig påskmåltid och istället lägga tiden på att umgås med dina gäster. Behöver du inspiration till en hel påskbuffè så finns det också här på sidan. Kanske något annorlunda men mycket enkel att göra! Glöm inte att dekorera bordet med påskfärger och fräscha vårblommor för att sätta stämningen!

Lämna en kommentar