Mattrend 2023: Billig och snabblagad mat

2023 vill vi se recept på både billig och snabblagad mat. Matpriserna är 2023 års heta potatis. Och just potatis är fortfarande är billig basvara som du snabbt kan komponera en snabb måltid på. Följ dessa råd för att hålla både ekonomi och energi i balans.

Handla smart för att hålla matbudgeten nere

Att handla mat på en budget kan vara en utmaning, men med några enkla knep kan du spara pengar och undvika onödiga utgifter. Genom att planera dina måltider, handla på rätt ställen och jämföra priser kan du minska dina matkostnader utan att tumma på kvaliteten.

Tillaga snabba måltider utan att offra kvaliteten

Tidsbrist kan ofta hindra oss från att laga hälsosam och näringsrik mat. Men genom att planera och förbereda måltiderna på förhand, välja enkla och snabba recept och använda tidssparande verktyg som slow cookers kan du laga god och näringsrik mat på kort tid.

Billig och snabb mat – spara genom bunkring

Att bunkra upp med matvaror som har lång hållbarhet kan vara ett smart sätt att spara pengar och tid. Genom att köpa livsmedel i storpack och fylla skafferi och frys kan du ha tillgång till mat när du behöver det och undvika att handla för ofta. Att passa på att köpa när det är erbjudanden och rea kan också vara ett sätt att spara pengar på mat.

Här finns tips på snabba recept från ditt skafferi.

Köp storpack och använda livsmedel efter säsong

Att använda livsmedel efter säsong kan inte bara hjälpa dig att spara pengar, utan det kan också ge en god variation till din kost. Att köpa livsmedel i storpack, speciellt när de säljs för bra pris, kan också vara en kostnadseffektiv lösning för att spara pengar och minska matsvinnet.

Prioritera näringsrika livsmedel och undvik impulsköp

Att välja näringsrika livsmedel som grönsaker, frukt och baljväxter kan hjälpa dig att få en balanserad kost samtidigt som du sparar pengar. Att undvika impulsköp och frestelser kan också hjälpa dig att undvika onödiga utgifter och göra hälsosammare val.

Billiga och bra ingredienser att ha hemma:

  • Potatis: Billig, näringsrik och mångsidig
  • Linser: Billigt och rikt på protein och fiber. Se recept på linssallad här.
  • Ägg: Billigt och rikt på protein
  • Krossade tomater på burk: Billigt och lång hållbarhet, perfekt som bas för en snabb pastasås
  • Havregryn: Billigt och rikt på fiber och protein, perfekt för en snabb frukost eller mellanmål. Det går faktiskt bra att äta gröt till middag också!
  • Libabröd: Bra att ha i frysen för att göra libapizza på rester!

Genom att handla smart, laga snabba och hälsosamma måltider och effektivt bunkra upp med matvaror kan hjälpa dig att spara både tid och pengar. Ta hand om både din energi och ekonomi, det går. Lycka till!

Lämna en kommentar