Snabbaste omeletten i stan: en middag klar på 15 minuter

En nyttig, snabb och lättlagad omelett är en perfekt måltid för alla tillfällen. Det är en enkel och mångsidig rätt som kan varieras på många sätt, beroende på vilka ingredienser du har till hands och vilken smak du föredrar. Dessutom är det en, med rätt ingredienser, en  hälsosam rätt som ger dig viktiga näringsämnen som protein, vitaminer och mineraler. Omeletten kan också vara en utmärkt lösning för personer med en hektisk livsstil, som behöver snabba och näringsrika måltider.

Passa på att slänga ner de där överblivna bladspenatbladen från gårdagens middag och korven som blev över från helgens utflykt så bidrar du också till minskat matsvinn.

Här kommer ett förslag på omelett som garanterar en middag på bara 15 minuter!

Ingredienser:

2 ägg

1/4 kopp riven ost

1/4 kopp hackade grönsaker (t.ex. paprika, tomat, lök, spenat)

salt och peppar

olivolja eller smör

Instruktioner:

Vispa ihop äggen i en skål med en gaffel, tillsätt riven ost och hackade grönsaker, och rör om.

Värm upp en stekpanna på medelhög värme med lite olivolja eller smör.

Häll ägg- och grönsaksblandningen i stekpannan och sprid ut den jämnt över pannan.

Låt omeletten steka i ca 2-3 minuter tills äggvitan har stelnat och ytan är gyllenbrun.

Använd en stekspade för att vika omeletten på mitten, och låt den steka ytterligare 1-2 minuter tills osten smält och omeletten är genomstekt.

Krydda med salt och peppar efter smak, och servera din omelett varm direkt från stekpannan!

Detta är en snabb och enkel äggmåltid som du kan anpassa efter vilka grönsaker du har till hands. Den är också proteinrik och mättande, så den passar perfekt för en snabb och näringsrik måltid!

Toppa med nötter och spenat för att energiberika rätten ytterligare.

Lifehack och tips:

Köp riven ost på påse så är rätten klar på ett kick! 

Omeletter är också en utmärkt rätt att använda för att ta tillvara på rester från tidigare måltider. Du kan enkelt använda rester av grönsaker, kött, ost eller andra ingredienser som fyllning till din omelett för en snabb och läcker måltid.

Funfact om rekordomeletter

Den största omeletten genom tiderna tillagades i Portugal år 2012 och vägde otroliga 6 466 kg. Omeletten tillagades under en matfestival i staden Santarém och tog tre timmar att laga. För att tillaga omeletten användes 145 000 ägg, 880 pounds (400 kg) olivolja och 220 pounds (100 kg) smör.

Omeletten serverades sedan till tusentals besökare på matfestivalen, och även om det var en enorm mängd mat så var den inte ensam i sitt slag. Guinness rekordbok listar flera andra rekordstora omeletter, inklusive en 1 383 kg omelett som tillagades i Turkiet år 2010.

Lämna en kommentar