Matlagningstips för stressiga dagar: Enkel rätt med ärtor och bacon

Att laga mat kan vara en rolig och avkopplande aktivitet för många av oss, men ibland har vi inte tid eller energi för att tillaga en komplicerad rätt. Det är här som snabba och enkla recept, som denna ärt- och baconröra med pasta, kommer till räddning. Denna rätt är inte bara lätt att tillaga, utan den är också välsmakande och perfekt för stressiga dagar.

En annan fördel med denna rätt är att den är lätt att anpassa efter dina egna preferenser. Om inte ärtor är något du föredrar kan du enkelt byta ut dem mot någon annan grönsak, som till exempel broccoli eller spenat. Du kan också experimentera med olika sorters pasta, som spagetti eller penne.

Pasta är en maträtt som kan varieras i oändlighet. Det är en av de mest populära rätterna i världen och används i många olika kulturer och kök runt om i världen. Den här rätten använder sig av ärter, vilket ger en hälsosam ingrediens till pastan. Ärtor är en bra källa till protein, fiber och vitaminer, vilket gör dem till ett utmärkt tillskott i kosten.

Här kommer receptet till en snabblagad ärt- och baconröra med valfri pasta

Ingredienser:

200 g pasta

1 burk ärtor (ca 400 g)

100 g bacon

1 dl grädde

salt och peppar

eventuellt riven parmesanost att strö över

Gör så här:

För att tillaga rätten börjar du med att koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Under tiden kan du steka baconet i en stekpanna tills det blir knaprigt. När baconet är klart kan du tillsätta ärterna och grädden i stekpannan och låta allt bli varmt. När allt har blandats ihop, smaka av med salt och peppar efter smak. Blanda sedan pastan med ärt- och baconröran och servera eventuellt med riven parmesanost över.

Lifehack: färdighackad bacon för en enklare matlagning

Ett lifehack för att göra denna rätt ännu enklare är att använda bacon som redan är färdighackat. Detta sparar tid och minskar också risken för att baconet ska fastna i stekpannan. En annan tidssparande teknik är att steka baconet i ugnen i stället för i stekpannan. Genom att använda ugnen kan du undvika stänk av hetta och fett på spisen, vilket minskar rengöringen och risken för brännskador. Dessutom kan du steka en större mängd bacon på en gång i ugnen, vilket är perfekt när du lagar mat för många personer.

Du kan också steka baconen i ugnen i stället för i stekpannan: Förvärm ugnen till 200 grader och placera sedan baconskivorna på en ugnsform täckt med bakplåtspapper. Stek baconet i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är knaprigt. Genom att använda ugnen istället för stekpannan undviker man stänk av hetta och fett på spisen, vilket minskar rengöringen och risken för brännskador. 

Dessutom kan man steka en större mängd bacon på en gång i ugnen, vilket är perfekt när man lagar mat för många personer!

PS: Vissa ostar ska undvikas om du är gravid men enligt Livsmedelsverket är det ok med parmesanost så kör på! 

Lämna en kommentar