Påskharens trädgård: snabb, enkel och rolig(!) efterrätt med choklad

En mycket enkel och snabb efterrätt till påsk med choklad som serveras på en bricka eller tallrik av ”gräs”. Tänk att bli serverad en trädgård med kaniner, ägg och blommor! Längre ner hittar du fler snabba recept med choklad som passar till påsk.

Så här gör du Påskharens trädgård

Vad du behöver

 • Färdiga chokladharar en/person (t.ex. Lindt påskharar)
 • Grön karamellfärg
 • Kokosflingor
 • Frukt och bär efter smak (t.ex. jordgubbar, blåbär, kiwi)
 • Eventuellt chokladägg eller småkakor att dekorera med

Gör så här

 • Färga kokosflingorna med grön karamellfärg för att skapa gräs.
 • Skär frukten och bären i små bitar och placera dem runt om på en bricka eller tallrik för att skapa en trädgård.
 • Placera chokladhararna på brickan och gör små hål i gräset runt omkring dem.
 • Placera kokosflingorna i hålen runt omkring chokladhararna för att skapa en gräsmatta runt dem.
 • Dekorera eventuellt med chokladägg eller småkakor för att skapa extra detaljer i trädgården.

Denna påskiga efterrätt med choklad är enkel att göra och ser fantastisk ut på bordet. Det är också en rolig och kreativ aktivitet för barnen att hjälpa till med att dekorera trädgården. Nästan som en kinderägg – spännande, något man kan leka med och choklad!

Tips för en ännu roligare och godare trädgård

 • bygg hinder till hararna med hjälp av salta pinnar
 • skriv meddelande med hjälp av bokstavskex, typ ÄT MIG eller GLAD PÅSK
 • lägg ut chokladpengar till en stig 
 • gör rosor av marsipan och pynta “gräsmatta” med
 • färgglada nonstop kan symbolisera vackra (och goda) vårblommor

6 chokladiga efterrätter som gör påskbordet komplett

Här kommer ytterligare tips på efterrätter till påsk som alla inkluderar choklad. Vissa är snabbare och enklare än andra – precis vad man kan behöva ibland! Och du, kika in videon nedan hur du smälter choklad på bästa sätt.

Påskig chokladtårta (färdig)

Påskig chokladtårta – Köp en färdig chokladtårta i butiken och dekorera med påskgodis som t.ex. chokladägg, marsipankycklingar, små påskharar eller liknande. Garnera även med färska bär.

Köp en färdig chokladtårta och dekorera den på eget vis, en aktivitet barnen garanterat hjälper till med!

Superenkla chokladkakor

Chokladkakor: Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt tillsammans. Blanda smör, strösocker och ljusbrunt socker i en separat skål tills det är väl blandat och luftigt. Tillsätt ägget och vaniljextraktet och sen de torra ingredienserna och blanda väl. Rör i chokladbitarna i smeten. Klicka ur på en plåt med bakplåtspapper och grädda kakorna i ugnen i 8-10 minuter, eller tills de är fasta. Servera med en klick glass eller vispad grädde. Här hittar du hela receptet på snabba chokladkakor med tillhörande lifehacks

Påskris med chokladägg

Påskris med chokladägg: Köp ett påskris i affären och häng upp små påskägg fyllda med chokladägg eller annat godis. Detta är en enkel och rolig påskdessert som barnen kommer att älska!

Jordgubbar i choklad

Chokladdoppade jordgubbar: Välj färska och mogna jordgubbar och skölj dem noggrant. Smält choklad i en skål över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Doppa jordgubbarna i chokladen och låt dem svalna på ett bakplåtspapper eller i kylskåpet tills chokladen har stelnat. Servera som de är eller med en klick vispad grädde.

Lyxig chokladmousse

Chokladmousse: Vispa grädde i en stor skål tills den börjar tjockna. Tillsätt smält choklad i blandningen och vispa tills allt är väl blandat. Fördela moussen i små glas eller skålar och låt stå i kylen i minst en timme tills moussen har stelnat. Toppa med hackade nötter eller bär innan servering. Se fler förslag på topping och servering. 

Påskpyntade chokladbollar

Påskiga chokladbollar – Blanda smält choklad med havregryn, kokosflingor och ev. några russin eller hackade nötter. Rulla till bollar och rulla i kokosflingor. Dekorera med små marsipankycklingar eller liknande för en påskig touch.

Smälta choklad på bästa sätt: hur gör man?

Att smälta choklad kan vara en riktig utmaning, särskilt om man inte har gjort det tidigare men jag tycker ändå det är svårt att lyckas. Choklad kräver rätt temperatur och teknik för att smälta på rätt sätt. Om temperaturen är för hög kan chokladen brännas och bli bitter, medan om temperaturen är för låg kan chokladen stelna och bli oanvändbar. Vem har inte varit där liksom.

Men det finns ingen anledning att bli orolig. Med rätt teknik och verktyg kan du smälta choklad enkelt och effektivt. Det är viktigt att använda en skål eller kastrull som är torr och ren från vatten och fett, eftersom det kan få chokladen att klumpa sig. Sen är det bara att följa stegen i denna video:

Följ stegen i denna video från receptfavoriter.se så kommer det gå fint!

Lycka till i påskstöket!

Lämna en kommentar