Kycklinglåda med snabbmakaroner

Snabb vardagsmat på en ny nivå! Denna kycklinglåda är kanske ett av de mest snabba recept med kyckling som går att göra. Tillbehör inkluderat – allt i samma låda. Med snabbmakaroner går detta kycklingrecept att göras i ett kick men vilken pasta som helst går såklart bra. Använd det som finns hemma i ditt skafferi.

Ingredienser

 • 500g snabbmakaroner
 • 2 burkar krossade tomater med vitlök
 • 500g färdiggrillad kyckling (t.ex. från charkdisken eller en färdigpaket)
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk torkad oregano
 • 2 dl riven ost
 • Salt och peppar efter smak
 • Olivolja
 • 1 burk oliver

Så här gör du snabba kycklinglådan

 1. Koka snabbmakaronerna enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av.
 2. Sätt ugnen på 200 grader.
 3. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och tillsätt vitlök, paprikapulver och oregano. Fräs i några minuter tills vitlöken är mjuk.
 4. Häll upp de krossade tomaterna i en bunke och krydda dem med paprikapulver och oregano.
 5. Skär den färdiggrillade kycklingen i mindre delar och lägg i en ugnsform.
 6. Blanda snabbmakaronerna med såsen och häll över kycklingen i ugnsformen.
 7. Toppa med oliver
 8. Strö över den rivna osten på toppen.
 9. Gratinera i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills osten är smält och bubblande.

Servera direkt ur formen och njut av denna snabba och enkla kycklinglåda!

Enkel och snabb kycklinglåda – perfekt för stressiga dagar

På stressiga vardagar kan det vara svårt att hitta tid och energi för att laga mat från grunden. Därför är det bra att ha ett snabbt och enkelt recept, här med kyckling, som man kan lita på när tiden inte räcker till. En kycklinglåda med tomatsås är ett utmärkt val för en sådan rätt. Den är smakrik, mättande och kräver bara några få ingredienser som kan köpas färdiga i mataffären.

För att göra denna snabba och läckra rätt behöver du endast koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, tillsätta den i en ugnsform tillsammans med krossade tomater med vitlökssmak, färdiggrillad kyckling, paprikapulver, oregano och oliver. Blanda allt i ugnsformer och strö över den rivna osten på toppen. Gratinera i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills osten är smält och bubblande. Servera direkt ur formen och njut av denna enkla och smakrika rätt!

Fler snabba recept med krossade tomater hittar du här.

Tips för att göra din kycklinglåda ännu mer läcker

Även om denna kycklinglåda redan är smakrik och enkel att tillaga, finns det några tips som kan göra den ännu mer läcker. Här är några förslag:

 1. Variera grönsakerna: Om du vill göra rätten ännu mer näringsrik och färgglad kan du lägga till lite grönsaker. Tärnad paprika, zucchini eller hackad spenat fungerar bra i denna rätt.
 2. Toppa med färsk basilika: Om du gillar basilika kan du toppa rätten med några färska basilikablad för en extra smakupplevelse.
 3. Byt ut osten: Om du inte är en fan av ost eller vill variera smaken kan du byta ut den rivna osten mot riven parmesan, fetaost eller mozzarella.
 4. Använd en annan protein: Om du inte är ett fan av kyckling eller vill byta ut proteinet kan du använda något annat i stället, som t.ex. köttfärs, kalkon eller kikärtor för en vegetarisk variant.

Kyckling och pasta – en match made in heaven!

Kycklingen är en proteinrik ingrediens som är fullpackad med näring, medan pastan ger kroppen energi och fiber. Tillsammans bildar de en balanserad och mättande måltid som håller blodsockret i schack och energinivåerna på topp under hela dagen.

Men pasta är inte bara pasta – det finns en hel värld av pastasorter att välja mellan! Penne, fusilli eller macaroni – vilken är din favorit? För den som vill undvika gluten finns det också glutenfria alternativ såsom pasta gjord av majs eller ris.

Självklart är det också viktigt att se till att kycklingen är ordentligt tillagad och hålla god hygien när man hanterar kyckling. Detta för att undvika eventuella hälsorisker. Kyckling ska alltid vara helt genomstekt och inte rosa inuti. Men glöm inte bort grönsakerna! Färska grönsaker såsom zucchini, paprika eller broccoli kan ge en extra näringsboost och sätta pricken över i:et på din kycklinglåda.

Denna variant på kyckling är verkligen perfekt när du söker efter snabba recept med kyckling. Det är en snabb och enkel rätt som passar perfekt för en stressig vardag. Med lite kreativitet och variation kan du göra rätten ännu godare och mer näringsrik – och vem vet, kanske blir det en favorit i familjen? Lämna gärna en kommentar om du provar!

Lämna en kommentar