Sportlov: 5 tips på enkel mat att ta med på utflykten

Sportlovet är en efterlängtad vecka för många barn och förknippat med tid för aktivitet och friluftsliv. Passa på att njuta av frisk luft och natur tillsammans med familj eller vänner. 

Upplev naturen tillsammans med aktiviteter som skidåkning, längdskidåkning, skridskoåkning, pulkaåkning, snowboard och mycket mer. Och för mer tid utomhus – ta med enkel mat som går snabbt att förbereda.

Sportlov utan snö

I brist på snö går det lika bra med utomhusaktiviter som vandring, besöka utflyktsmål på din lokala ort eller varför inte testa på geocaching – ett kul skattjaktsaktivtivitet för hela familjen! 

Geocaching är en spännande aktivitet där man använder GPS-koordinater för att hitta gömda skatter ute i naturen. Det kan vara allt från små burkar med loggböcker till större behållare med olika föremål som man kan byta med. Det finns över 3 miljoner geocacher gömda runt om i världen, vilket gör det till en rolig och utmanande aktivitet för alla åldrar. Geocaching är också ett sätt att upptäcka nya platser och få en chans att komma ut i naturen.

Packa väskan med enkel mat till sportlovet

Att röra på sig utomhus kräver energi så glöm inte att packa väskan med dryck och enkel mat till sportlovet. Här kommer 5 tips på enkel mat som går snabbt att förbereda:

Snacks för att hålla energin uppe

Nötter och torkad frukt är exempel på bra snacks

När man är ute i naturen hela dagen är det viktigt att ha tillräckligt med energi för att orka med. Ett bra tips är att ta med sig lite snacks som ger energi mellan måltiderna. Det kan vara frukt, nötter, bars eller energidrycker. Det är också viktigt att dricka tillräckligt med vatten under dagen. En bra termos med varmt te eller buljong är också skönt att ha med sig när det är kallt.

Lämna en kommentar